Bericht:

13:59 28-05-2015
Emmy
Goedenavond,
Wij hebben een camper en gaan er nogal eens op uit. Nu zou ik graag een huisdier/ huisdieren meenemen. Momenteel hebben we geen dieren, maar ik denk aan een kat en/of hond. Ik lees in uw artikel dat er twee katten mee op reis waren.
Hoe doet u dat met katten bak en fiets- en wandeltochtjes? Gaan ze dan mee? Zou u mij wat ervaringe willen mailen?
Dank bij voorbaat!

Hartelijke groet, Emmy
Geantwoord op: 14:19 28-05-2015

Hallo,

Een hond is natuurlijk helemaal geen probleem. Als hij niet te groot is kun je hem meenemen in een fietsmandje. Ga je een hele weg naar de stad, dan ligt het aan de hond. Misschien vind hij dit niet leuk. Wij hebben nu nog 1 kat en deze blijft altijd in de camper. De oude kat was makkelijk en kon ook aan een riempje naar buiten. Bij deze gaan we dit misschien proberen. woody komt thuis niet buiten de tuin. Zij is dat gewent en kan wel de schutting over springen, maar doet dit nooit. Heel fijn voor ons. De kattebak staat in de douche ruimte. Deze gebruiken wij niet om te douchen. Gaat allemaal prima. Het enige nadeel is dat je er altijd op moet letten dat de deuren en ramen dicht zijn of alleen opde tochtstand. Het dak kan wel open met de vliegenhor. Dieren moeten wel ingeent worden en een paspoort. De mandjes gaan natuurlijk mee. Meestal als we lange stukken moeten rijden geven we hem soms ( vooral in het begin, toen hij nog niet gewent was) rustgevende druppels ( resque). Dit is ook goed voor mensen. Drie of vier druppeltjes in een beetje water of melk.
Succes bij jullie aanschaf.

Ps wij zorgen wel dat op warme dagen de camper in de schaduw staat.

Met vriendelijke groet Berry en Wilma

00:52 09-04-2015
Ben

Hoe bent u op onze website terechtgekomen?

google/ reisverhalen
hey,
Wij zijn sinds 2009 fervente camper gebruikers.
We verwachten nu eind april onze , ondertussen, derde camper.
Nu hebben we onze droom gekocht, een Carthago.
De vrijheid dat je ervaart is ongelooflijk.
Wij hebben ondertussen al veel mooie plekken bezocht in Frankrijk, Spanje, Portugal , Kroatie.
Jullie verhalen zijn zeer leuk opgesteld en zijn boeiend om te lezen.
We halen hier zeker tips uit voor onze volgend trips.
Hebben jullie ervaring met Zweden, Noorwegen?
Mvg Ben en Katrien
Geantwoord op: 11:37 11-04-2015

Hoi Ben en Katrien,

Wat leuk dat jullie ook zoveel plezier hebben in het camperen. Bij ons wordt het ook nog steeds leuker. Zijn net terug van een lang weekend naar Valkenburg. Het is fijn om te horen dat de reiservaringen boeiend zijn om te lezen. Wij hebben geen ervaringen met Zweden en Noorwegen. Onze poes gaat ook mee op reis en vroeger was dat naar die landen een probleem. Maar wie weet. Bedankt voor jullie reactie.

Groeten Berry en Wilma

19:48 31-03-2015
Ria en Hans

Hoe bent u op onze website terechtgekomen?

Google
Dag Berry en Wilma,
Wij zijn sinds vorige week terug van onze camperreis door het zuiden, een geweldige ervaring. We zijn 28 december vertrokken en in de Belgische Ardennen terecht gekomen in de sneeuw en vorst, een aparte ervaring. We hebben door Spanje grotendeels de ASCI campings gehad (zelfs in Benidorm een maand), met uitzondering van vier camperplaatsen in Alqueria de la Comtessa, Vera, Gibraltar en Sanlucar de Barrameda, allemaal mooi en gastvrij. De camperplaatsen in Portugal vonden wij wat minder behalve die in Quartiera en Albufeira. We hebben ook twee weken in Monte Gordo op de ASCI camping gestaan. Op de terugweg hebben we op camperplaats in Cáceres (prachtige historisch binnenstad) en Valladolid (loopafstand van een prachtige stad) gestaan. We kregen in de Pyreneeën het bericht dat mijn moeder was overleden, we hadden een stille hoop dat het niet zo snel zou gaan. We hadden al afscheid genomen want van een dementerende ouder neem je gaandeweg het proces al afscheid al komt het bericht toch nog hard aan. Na 2,5 dag rijden waren we thuis van een prachtige reis. Aandachtspunt: als je Portugal gaat bezoeken en je wilt toch de tolweg gebruiken (N-wegen zijn erg slecht) doe dat het tolpoortje aan als je de brug over komt bij de grensovergang, dit is een éénmalige registratie met je creditcard. Wij hebben dat niet geweten dus er zal wel een boete op de mat vallen. We zien wel dit doet geen afbreuk aan de fantastische reis die we gedaan hebben.
Met vriendelijke groet,
Ria en Hans Rozie";
Geantwoord op: 13:45 01-04-2015

Hallo Ria en Hans,

Bedankt voor het delen van jullie reiservaring naar het zuiden. Heerlijk om zo lang van huis te zijn en de koude periode hier in Nederland te ruilen voor de warmere in Spanje en Portugal. Dat lijkt ons ook wel wat. Dank voor de tips en natuurlijk nog gecondoleerd met het overlijden van jullie moeder. Wij gaan in het voorjaar naar Frankrijk en misschien een stukje van het noorden van Spanje.

Groeten Berry en Wilma.

15:08 20-03-2015
Myriam

Hoe bent u op onze website terechtgekomen?

Zoeken op ggogle
Geachte,

Jullie reis naar Dubrovnik is spijtig genoeg niet gelukt, zo lees ik op uw site, super jammer !

Maar toch ben ik zo vrij u om een inlichting te vragen.
Wij plannen dit jaar een reis met de mobilhome naar Dubrovnik en het is echt een sprong in het onbekende.
Ik vermoed dat jullie de reis goed hadden voorbereid en daarom durf ik vragen of ik van jullie de route er naartoe die jullie uitgestippeld hadden zou kunnen ontvangen. Indien dit niet kan heb ik alle begrip.
Hadden jullie campings gereserveerd ?

Vriendelijke groeten,

Myriam De Vrieze
Geantwoord op: 15:09 20-03-2015

Hallo Myriam,

Bedankt voor je reactie op onze website. Dubrovnik was niet echt een succes, maar alles is weer goed en misschien dit jaar een nieuwe kans.

Wij plannen de reis eigenlijk helemaal niet van te voren, het is juist lekker om te kunnen switchen. Maar natuurlijk moet je wel een doel hebben, maar het weer en de gebeurtenissen onderweg maken het juist spannend of je je doel haalt.
Wij maken gebruik van de Acsi Camping Card omdat we in het voor en najaar reizen. Grote kortingen en mooie campings. En waar we slapen bepalen we pas op de dag zelf.
Zo zie je maar………..

Heel veel succes met de voorbereiding en de reis natuurlijk.

Met vriendelijke groet,

Berry en Wilma

11:09 20-03-2015
Monique

Hoe bent u op onze website terechtgekomen?

Google
Wat een mooie reizen....

Ik ben zelf een rondreis naar Toscane aan het plannen. Nu zag ik dat jullie de oversteek gemaakt hebben naar Elba.
Weten jullie nog waar je die tickets kan boeken en wat ongeveer de kosten zijn voor de overtocht per camper?
Alvast bedankt.
Groetjes Monique
Geantwoord op: 14:52 20-03-2015

Hallo Monique,

Dank voor je reactie. Wij zijn inderdaad op Elba geweest een prachtig eiland met mooie natuur.

Stukje uit het reisverslag:
Rond half vier komen we aan bij de veerboot in Pombiane. We kopen een kaartje en rond 18.00 uur komen we, na een uur varen in het zonnetje, aan op het schitterende eiland Elba. Tien kilometer vanaf de veerboot ligt de "Camping Rosselba le Palme". Het eiland is groen en er groeien veel mooie bomen en planten. Ook op de camping is het een groene oase met zelfs een botanische tuin en een zwemparadijs.

Wij hebben de tickets gekocht aan de haven, dat is perfect geregeld we hebben de overtocht gemaakt met MobyLines.

www.mobylines.nl/ Wij dachten voor rond de negentig euro retour.

Met vriendelijke groeten:

Berry en Wilma.

13:17 19-03-2015
Trudy en Job

Website :

www.slakopreis.nl

Hoe bent u op onze website terechtgekomen?

google
Op internet vond ik uw mooie site met reisverhalen, toen ik zocht naar verslagen waar Dubrovnik in wordt genoemd. Wat is uw reis onfortuinlijk verlopen. Hopelijk gaat het inmiddels beter met de schouder.

goedemiddag,

Zulke lange reizen naar vreemde verten als u maakten wij nog niet. Wel houden we net als u van het reizen met de camper. Wij maakten inmiddels met onze camper reizen naar Schotland, Portugal en Noorwegen. Met onze (toen nog) caravan maakten we lange reizen naar Sicilië en Griekenland. Ook maakten we drie camperreizen door Amerika.

Tijdens al deze reizen schreven we onderweg een blog voor vooral familie. Na thuiskomst bouwde ik de blogs om tot een chronologisch reisverhaal.

Ik probeer zo veel mogelijk zo te schrijven dat het voor anderen ook interessant is. Tegenwoordig voeg ik ook hier en daar nuttige linkjes toe. Deze zomer volgt het blog/reisverslag van onze reis naar de West-Balkan en Albanië.

Al die blogs/reisverslagen hebben we inmiddels aan een overkoepelende site gehangen: www.slakopreis.nl .

In een lijst met informatieve en interessante sites heb ik jullie site toegevoegd.
Mijn vraag is of jullie onze site zouden willen toevoegen aan jullie lijst met nuttige links.

Bij voorbaat dank en veel reisplezier nu en in de toekomst.

met vriendelijke groet,

job en trudy wehrmeijer";
Geantwoord op: 10:57 20-03-2015

Hallo Trudy en Job.

Allereerst bedankt voor jullie reactie. Met de schouder van Wilma gaat het weer helemaal goed, maar onze vakantie kreeg wel een onverwachte draai. Dit jaar gaan we in herkansing. In het voorjaar vier weken Frankrijk/Spanje en in het najaar willen we toch weer richting Kroatië. En tussendoor wat lange weekeinden.

Wat een leuke naam voor jullie site, en de gedachte daarachter. Het ziet er mooi uit, en ook veel mooie reizen.

Ik heb de tegenlink geplaatst: http://www.onzereiservaringen.nl/links/links.htm

Ook jullie heel veel plezier voor de komende reizen met jullie slakkenhuisje..

Groeten Berry en Wilma.

15:10 10-02-2015
Dionne

Hoe bent u op onze website terechtgekomen?

toeval, google
Lees met veel interesse jullie reisverhalen! Wij hebben zelf tot nu toe alleen maar een camper gehuurd, maar krijgen begin maart eindelijk onze eigen camper! Ben nieuwsgierig wat andere mensen met hun camper hebben meegemaakt en waar ze allemaal al zijn geweest! Bedankt voor jullie interessante en uitvoerige berichten, ga zo door!
Geantwoord op: 12:04 12-02-2015

Hallo Dionne,

Bedankt voor je leuke reactie. Een eigen camper is toch nog vele malen leuker dan een camper huren. Je eigen huisje op wielen met alles ingericht zoals je dat zelf wilt en vooral je eigen spulletjes bij je hebben. Heel veel plezier met het plannen vast. Wij zijn ook weer druk aan het kijken waar we heen gaan dit jaar. Waarschijnlijk “de Tarn” in Frankrijk.

Veel plezier met jullie camper.

14:02 24-01-2015
Gert

Hoe bent u op onze website terechtgekomen?

op zoek naar ervaring met camper naar spanje
Graag wil ik wat ervaringen en tips om naar Madrid te gaan zonder over de tolwegen, en misschien wat tips voor camperplaatsen, Alvast bedankt vriendelijke gr5oet Gert, Wij willen 1 april weg en twee maanden onderweg zijn.
Geantwoord op: 11:06 28-01-2015

Hallo Gert,

Bedankt voor je reactie in ons gastenboek. Wij zijn slechts één keer met onze camper naar Spanje geweest. Ook wij hadden de wens om niet teveel over de snelweg te gaan maar omdat wij maar drie weken hadden hebben we toch na een paar dagen besloten de snelweg te nemen. Jullie zijn van plan twee maanden te gaan dus dat is veel fijner en geeft meer rust. Wij maken alleen gebruik van campings (acsi) omdat we alleen in voor en najaar reizen. Ervaringen met camperplaatsen hebben we niet in Spanje.

Het Spaanse binnenland is prachtig geniet ervan en alvast een mooie reis.

Met vriendelijke groet,

Berry en Wilma

11:54 30-12-2014
Dirk

Hoe bent u op onze website terechtgekomen?

toeval zoeken naar camper reizen naar italie
Hallo
Wij hebben voor de vacantie 2015 een camper gehuurd,en we willen graag naar Italie.Ik ben er nog nooit geweest.Mijn vrouw als kind zijnde wel.We zijn eigenlijk echte frankrijk mensen,Nu we een camper huren willen we richting Italie,Wij gaan 1/2 juli tot 1/2 augustus dus in de drukke tijd (helaas).Ik heb u reisverhaal gelezen van italie en dat klinkt goed.Heeft u voor ons nog meer info over die reis ,wij zoeken wel campings voor onderweg.Want wij douchen liever op een camping dan in de camper.En je krijgt ook eerder contact met andere mensen.Of zijn de camper plaatsen ook mooi.Alle info is welkom.Gr Dirk
Geantwoord op: 18:16 05-01-2015

Hallo Dirk
Het ligt eraan welk deel je wilt gaan bekijken. Wijzelf vinden het lago Maggoire erg mooi. Ook de andere meren zijn erg de moeite waard.het nadeel is weldat het erg druk is in het hoog seizoen en dus gereserveerd moet worden. Dit is niet prettig met een camper, want je weet nooit. Toscane is erg mooi qua landschap en een paar mooie steden. Wij nemen campings waar je met de fiets uit de voeten kan en anders openbaar vervoer. Wij doen zelden camperplaatsen aan om dezelfde reden als jullie. Lekker douchen , contact en rust. Camperplaatsen zijn wel fijn voor een daguitstap om een stadje te bezoeken en daarna weer lekker naar een camping. De reisdagen ernaartoe zijn meestal rond de 600 km. We rijden tot we zin hebben of doen onderweg een stop in een dorp oi. Italie is heel anders dan Frankrijk. De Franse camping zijn kleiner en idylilischer dan in Italie. De steden in Italie zijn super. Florence, Sienna, en andere kleinere stadjes in Toscane zijn super. Het eten is geweldig, net als het ijs. Zorg dat je een rood/ wit bord op de achterzijde van je fietsendrager hebt. Dit is verplicht. Verder alleeen genieten en laat het op je afkomen. Heel veel plezier. Groetjes Berry en Wilma

12:20 15-12-2014
Narda

Hoe bent u op onze website terechtgekomen?

Google
Hallo,
Samen met een vriendin wil ik in oktober een reis naar China gaan maken (met een groepsreis). Ik zag jullie indrukwekkende reisverhaal en vraag me af met welke reisorganisatie jullie deze reis hebben gemaakt.
Hebben jullie verder nog tips voor deze reis?

Groet Narda
Geantwoord op: 21:40 16-12-2014

Hallo Narda,
Wat leuk om te lezen dat je ons reisverhaal over China indrukwekkend vind. Het was ook een geweldige reis. Wij hebben de reis gemaakt met Summum reizen, inmiddels zijn die onderdeel geworden van Sawadee reizen.
Enkele tips:
* Neem altijd een adreskaartje van het hotel mee. Voor de taxichauffeur is dit makkelijk, hij spreekt waarschijnlijk geen Engels.
* Op alle kamers staat een waterkoker dus neem genoeg thee en drinkbouillon mee.
* Zorg dat je altijd toiletpapier bij je hebt.
* Ni hao is een algemeen hallo, dit doet wonderen.
* Geld pinnen is geen probleem.
* Kleding is spotgoedkoop neem dus niet teveel mee.
* Bijna geen brood te koop.
* Bij het afdingen voor kledingprijzen in Beijing op 1/10 van de prijs gaan zitten en volhouden.
* Als je met de trein gaat neem dan een softsleeper. Iets meer luxe. En heerlijk reizen.

Heel veel plezier met de voorbereiding en met de reis.

Berry en Wilma.

12:43 11-12-2014
Herman

Hoe bent u op onze website terechtgekomen?

Google
Herman, vanaf Curacao.

Bedankt voor jullie vakantieverslag vanuit Curacao. Ik woon zelf 6 jaar in curacao en inderdaad was jullie verblijf bij Lion Dive een goede keuze. De band die zondags in de avond speelt is comparis, een band die al 10 jaar lang elke zondag dezelfde muziek speelt. Ik raad ook eens aan om naar Aruba of Suriname te gaan. Ik ga over een tijdje in Aruba wonen. Daarna ga ik reizen, om dansworkshops te geven. De mensen zijn daar vriendelijker en s'avonds zijn er meer aktiviteiten. Na 18.00u s'avonds is het in Curacao een dode boel. Nog goeie reizen in het vooruitzicht!!

Mvg,

Herman
Geantwoord op: 12:46 11-12-2014

Hallo Herman,

Dank voor je reactie. Lion's Dive was heerlijk en een leuke ervaring. Heel veel succes met je plannen, en wie weet zien we elkaar ooit eens op Aruba.

Groeten Berry en Wilma.

15:38 25-11-2014
Ria en Hans

Hoe bent u op onze website terechtgekomen?

Google
Beste Berry en Wilma, wij gaan begin januari voor het eerst naar Spanje/Portugal met onze camper die we begin dit jaar hebben gekocht. Wij willen ons goed voorbereiden, zodoende kwamen we ook op jullie geweldig mooie site uit. Wij hadden een vraag: uiteraard hebben we een navigatie a/b maar we willen ook graag een kaart gebruiken voor het totaal overzicht, mede omdat we geen internet bij ons hebben. Ik heb inmiddels wel de ANWB wegenatlas Europa gekocht, maar twijfel nog, terwijl deze wel overzichtelijk is. Tips zijn van harte welkom. Groet, Ria en Hans
Geantwoord op: 21:03 25-11-2014

Hallo Ria en Hans. Bedankt voor jullie reactie. Heerlijk om in de winter de zon op te zoeken. Wij halen altijd de gratis wegenkaarten van de ANWB en als we langer in een bep. Gebied blijven, kopen we een kaart daar ter plaatse.
Alvast een hele fijne vakantie en we horen graag jullie ervaringen. Wij zijn nog nooit in de winter met de camper weggeweest.
Gr. Berry en Wilma

19:18 20-11-2014
Dane

Hoe bent u op onze website terechtgekomen?

Google
Beste ,
Mijn naam is Dane en ik had een vraag voor u .
comment=ik zou graag een reis willen maken naar indie - napol met een reisgroep en een gids in de maand juli - augustus maar mijn vraag is dan hoeveel geld moet ik ongeveer er voor rekenen hoeveel ik kwijt ben voor zo'n reis . Ik hoop dat u dat ongeveer weet door uw ervaringen . Alvast bedankt voor uw hulp .

Groetjes Dane
Geantwoord op: 19:49 20-11-2014

Hallo Dane,

Bedankt voor je reactie op “Onze Reiservaringen”.

De reis naar India en Nepal was voor ons een zeer bijzondere reis. We denken daar nog vaak aan terug. Het heeft een grote impact gemaakt op ons. Lees het reisverhaal en je zult het beseffen.

Wij hebben de reis gemaakt met Shoestring. (Highlights of north India and Nepal).
Op de website staat veel informatie over de reis, maar ook wat de reis kost en hoeveel zakgeld je nodig hebt.

Succes met de voorbereidingen.

15:52 11-10-2014
Jose

Hoe bent u op onze website terechtgekomen?

Zoeken naar reisverhalen per camper
Hallo Berry en Wilma,

Ik heb al jullie camperreisverhalen gelezen, geweldig wat een leuke vakanties en weekendjes beleven jullie. Precies wat mijn man en ik ook mooi vinden. Twee of drie weken op dezelfde plek begint ons al gauw te vervelen, daarom hebben we al enkele keren een fietsvakantie meegemaakt. Dit was erg leuk, alleen hadden we dit najaar erg veel regen in Oostenrijk tijdens onze fietstocht langs de rivier de Mur. Op de terugreis kreeg ik het idee om eens te kijken naar de mogelijkheid om een camper te huren. Is behoorlijk prijzig, maar afgezet tegen een verre all-inclusive vakantie of wintersport valt het ook wel weer mee. We willen dit gewoon eens een keer meemaken, vandaar dat ik allerlei informatie zocht op internet en zodoende bij jullie website terecht kwam. Erg leuk om deze verhalen te lezen. Het lijkt ons wel wat om via Belgie (Brugge!) en Normandie naar de Loirevallei te gaan. Het schijnt dat daar een mooi fietspad langs de rivier is en waar zich veel mooie kastelen bevinden. Vraagje: hoe doen jullie dat eigenlijk met dat oventje, heb je dan wel genoeg stroomcapaciteit op de campings? Knallen niet alle stoppen erdoor? Vriendelijke groet van Jose
Geantwoord op: 13:18 12-10-2014

Hallo Jose, bedankt voor je leuke reactie.
Met de camper op vakantie en de fiets mee is mooie combinatie. Het is niets mooier dan op je eigen fiets door een mooie grote stad te fietsen. Wat betreft het oventje, die is maar 800 watt en als je niet de wakerkoker tegelijk aanzet is er niets aan de hand. Veel campings hebben 10amp of meer. Geniet van het camperen.
Link oven: http://www.tristar.eu/Huishoudelijk/Koken___Bakken/Ovens/OV-1421/3/3198

Groeten Berry en Wilma

20:33 02-10-2014
Yvonne de Boer

Hoe bent u op onze website terechtgekomen?

zoeken naar de moezel
Hallo. Ik camper alleen sinds mijn man is overleden en zocht wat inspiratie. Met jullie site heb ik die volgens mij wel gevonden. Ik weet nog niet of het er dit jaar van komt maar ik zal er zeker wat van gaan gebruiken. Bedankt voor de leuke omschrijvingen. Yvonne (Dylan en Sacha de honden die mij altijd vergezellen)
Geantwoord op: 16:05 03-10-2014

Hallo Yvonne, bedankt voor je reactie. Wij hopen dat je genoeg inspiratie zult vinden om nog leuke reizen te gaan maken samen met je lieve hondjes. Binnenkort komt er een nieuw verslag met daarin een stukje Rijn-vallei ook erg mooi.
Groetjes Berry en Wilma.

Berichten: 61 t/m 75 van de 188.
Aantal pagina's: 13
Nieuwer2 3 4 [5] 6 7 8Ouder